lördag 14 maj 2011

IT-titti och den moderna världen

Bättre sent än aldrig, men man kan verkligen inte säga att Monica Greens uttalande var särskilt väl eftertänkt.

Jag förstår hela hennes anledning till att göra det, alltför många svenskar kan idag inte använda den teknik som alltfler behöver kunna för att uträtta normala ärenden (betala räkningar, deklarera m.m.). Men det största problemet är att hon uttalar sig på ett sätt som gör att hon inte blir tagen på allvar, och det är en katastrof för en påtänkt framtida IT-minister. 

Detta eftersom S försöker komma med lösningar på vissa problem runt om i landet, men det är fullständigt omöjligt att få fram någonting när ett sådant här uttalande har så mycket större negativ sprängkraft än någonting politiskt.

Att sedan Juholt (skrattar lite inombords när "Juholt" inte finns med i rättstavningsprogrammet och den föreslår "Julhot") utnämner henne till trots hennes bakgrund med klavertramp som "Ok med syskonsex" och det underbara uttalandet om "Smartphones till hemlösa".

Jag kan bara ta den här utnämningen på två sätt.

1. Juholt har ingen anställd som kan göra bakgrundskontrollerna  av de personer han anställer och när de väl är anställda har de fria tyglar att publicera och säga precis vad de vill, hur än fel det blir med sammanhållningen mellan partiets olika delar (titta bara på hur lika Wiedelich och Juholt är i sina ekonomiska sinnen).

2. Juholt vill skapa uppmärksamheten, kosta vad det kosta vill. Detta är en mer sannolik förklaring eftersom han inte ens brydde sig om att ta upp (innan tidningarna gjorde det åt honom) hur hans kulbo hade kul med någon annans pengar. Sådan fru, sådan man?

Varenda person Juholt har samarbetat med hittills har lyckats klampa i klaveret fruktansvärt fort. Carin "Butlers i tunnelbanan" Jämtin som sekreterare. Tommy "Ser så rädd ut att han ser ut att kissa på sig" Wiedelich, och nu Monica "It-Titti/Smartphones" Green. 

Tycker det ser ganska grönt ut för Alliansen inför valet 2014.

Länkar: DN, Expr, SvD

Tokmoderaten: 1. BAKBIND - 2. "DE GÖR INGET" - 3. PLOCKA HEM

Tokmoderaten: 1. BAKBIND - 2. "DE GÖR INGET" - 3. PLOCKA HEM

Libyen och Sverigedemokraterna

Tänkte börja mitt bloggande med en tanke jag har haft enda sedan man röstade om att skicka Jas-gripen plan att skydda den libyska civilbefolkningen. SD är helt och hållet emot detta, vad jag föstår så är det "slöseri med svenska skattepengar".

Dock så går det att tänka på ett helt annat sätt. SD har som högsta mål att minska invandringen till Sverige. Det faktum att den libyska civilbefolkningen flyr sin maktgalne ledare efter det att han rullat in stridsvagnar och artilleri mot civila. Dessa människor måste då fly någonstans och Sverige är ett alternativ.

Om man då, redan i dess initialskede, skickar ner plan (som visserligen kostar pengar) så kan man skydda den Libyska befolkningen på plats, och då slipper man att de kommer till Sverige och kostar skattepengar här. Dessutom så har vi gjort en god gärning för det libyska folket samt förhindrat att människor dör och dessutom upperätthåller den av FN satta agendan.

Världen krymper för varje dag, kommunikationer sker snabbare och snabbare mellan fler och fler. Kan vi direkt hjälpa folk i andra länder, så behöver de inte komma till Sverige, de kan stanna kvar i sitt eget land och hjälpa sig själva med hjälp av oss. Kommunikationen med de kommer för alltid att finnas.

Jag är säker på att jag kommer att få runt 100 hatbrev från SD-maffian som undrar vilken idiot jag är som dyker upp här, men jag vill bara påminna de om att det är just den reaktionen jag förväntar mig. Jag skulle bli stort förvånad om en SD-anhängare kommer hit och kan argumentera rationellt varför man inte ska hjälpa andra. Att skrika ut sitt budskap mer och mer, utan att läsa vad jag skriver hjälper inte ens egen situation, fråga bara Khadaffi.

Svd Expr

Nystartad blogg

Nåväl. Då har man beslutat sig för ge sig in i bloggosfären.

Vad ska man förvänta sig av denna blogg? Jag kommer att ha koll på politiska snedsteg, uttalanden och diverse händelser över hela världen. Alla åsikter och inlägg av mig, är mina personliga åsikter och reflekterar inte någonting i sin helhet.

Kommentarer kommer att granskas innan de visas och rent hotfulla och rasistiska kommentarer kommer aldrig att visas. Om du vill kommentera, gör det med respekt för alla andra. om du vill argumentera mot det jag skriver, presentera då motstridande fakta. Förstå mig rätt att jag älskar väl argumenterade mothugg mot vad jag än skriver, så kommentera gärna.

Rent förtal som används som fakta bara för att "det var ju så länge sen så ingen minns exakt vad som hände" kommer hela kommentaren inte att visas. Som exempel kan vara att kalla Sven-Otto Littorin för sexköpare. Han har aldrig åtalats för det, han har aldrig dömts, han blev anklagad av en sensationsjournalist.

Så välkommen till vad jag hoppas kommer att kunna bli en mycket intressant vår och sommar.