söndag 6 maj 2012

Inget tvivel om (S)(V)T

Tänkte lägga ett litet inlägg såhär mitt i debatten. Återkommer med ett mera utförligt inlägg efter debatten.

Men jag känner verkligen att Jonas Sjöstedt tillåts att stå och prata, prata, prata i 5-10 minuter utan att programledarna låter andra svara. Det är deras jobb att stoppa debattdeltagare som försöker ta över debatten och bara prata själva utan att låta andra svara.

Löfven har hittils sett blek ut, har knappt alls fått ordet och Sjöstedt har nog haft 2 gånger mer tid. Dessutom tvekade han så extremt på kärnkraftsfrågan att han såg ut som ett rådjur i vägen för en bil. Han startade dessutom med argumenten (höjd arbetslöshet) som direkt kan spåras till DEN VÄRSTA INTERNATIONELLA KRISEN PÅ 80 ÅR. S+V+MP ignorerar fortfarande detta faktum. Att ha mellan 6-7% arbetslöshet i brinnande högkonjunktur måste ses på alla punkter som ett misslyckande. Att ha 7.5% arbetslöshet efter/under den tidigare nämda krisen är ok, inte bra men ok.

Löfven pratar också om 25% ungdomsarbetslöshet. Det stämmer iiiiinte riktigt. Väldigt många av dessa är studerande. Den egentliga arbetslösheten ligger på runt 10-12%. Detta eftersom att många studerar men räknas med i statistiken ändå. Vad Löfven menar är att en 15 åring som ska börja gymnaiset ska räknas som arbetslös. Det är det internationella sättet att räkna.

Nu tillbaks till debatten.

Uppdaterad efter debatten nedan:

Alliansen håller sina ställningar, där Reinfelt tog en initerande råll till varje ämne, men där de andra tre partiledarna fick föra fram sina tankar.

Löfven glimmade till efter pausen, men hamnade totalt i bakgrunden från Sjöstedt. Löfven visar också på hur tydlig högervridningen är i S just nu, men jag sitter och är förvånad över Sjöstedt. Han vill förbjuda vinser i välfärden. Varför skulle då någon gå in med privata pengar i välfärden? Det är det som är poängen med en privat investering, att man tjänar mer än att sätta in pengarna på banken och få ränta. Och kommunerna/staten har defenitivt inte råd att köpa de existerande företagen. Så man ska då lägga ner alla dessa företag, och kasta in välfärden i totalt kaos.

Rädslan av de rödgröna att SD skulle ses som deras samarbetspartner saknar grund och det såg nog de flesta idag.

DN SvD