tisdag 3 april 2012

Mera forskning = Ännu mera klagomål

Efter en liten tid av tid för mig själv så måste jag kommentera regeringens satsning på forskning.

Det är ganska uppenbart att detta är en satsning, därför att AstraZenika flyttade jobb bort från Södertälje tidigare i år. ingen politiker skulle någonsin erkänna det, men det är så uppenbart även för mig som "höger".

"Vänster" har klagat ända sen AstraZenika flyttade jobben bort från Södertälje att "Regeringen har inte satsat alls på forskning"

Det som slår mig direkt är kommentarerna från uppenbara "Vänster" personer såhär lite efter nyheten kommit ut. Man klagar på att det inte är tillräckligt mycket pengar som satsas. Man klagar på att det är blandat privat och statliga pengar, och att de privat kommer att "ta all vinst" och låter staten stå för risken. Man klagar på att satsningen ligger i Stockholmsregionen och att man inte lagt mer i Göteborg/ Skåne/Norrlands regionerna.

Detta är det yttersta beviset på att en "Vänster" anhängare är ALDRIG nöjd. Hade det satsat ännu mer pengar så hade det låtit "Det satsas för mycket pengar, de behövs nån annan stans", hade man bara satsat statliga pengar då hade man klagat på att det blir för centraliserat från staten och att forskning måste få vara "fri" och utan styrmedel, hade man spritt ut satsningen över Sverige hade man klagat på att satsningen varit för "decentraliserad" och inte kommer att ge något resultat då forskarna inte har någon central organisation eller någon "samkänsla" med de andra forskarna.

Mitt råd till dessa personer är att de ska ta efter sin ordförande, och HÅLL KÄFTEN. När ni öppnar era kollektiva munnar kommer det ut goja som ingen kan ta seriöst längre.

DN, DN,