fredag 7 oktober 2011

Tidig pudel

Det tog inte lång tid från att Juholt träder fram i rampljuset igen (han har legat på latsidan sedan sommaruppehållet efter almedalen) tills dess att en liten pudel hoppar ut. I skuggbudgeten skulle miljoner satsas på att komma tillrätta med bidragsfusket och skattesmitandet. Och vad gör herr ljugholt själv? Får bidrag han inte ska få till en summa av 160 000 kr och är nu dessutom polisanmäld för tilltaget.

Detta visar på en sån otroligt stark bild vissa politiker har för allmänheten. "Se så, gör såhär nu! Vadå? Ska jag också göra så, neeeeeeeej, det kan inte stämma, jag är svenska folkets ledare även om någon annan sitter på tronen för tillfället, det ska INTE jag behöva göra".

Att sedan en viss malmöit inte gör dagen bättre för kulholt och hans kulbo med tanken att Svenska medborgare ska delas upp i ett A-lag och ett B-lag med olika medborgarskap..... Jag kan bara höra hur SD jublar och dricker champagne ikväll över det förslaget.

Att Juholt SAMMA DAG ställer in sin medverkan i en tv-debatt på söndag för "han vill inte stå bredvid jimmy" är lika barnsligt patetiskt som att man inte vill spela med den där fule på gympan.

Frågan är inte längre OM, och det har den i mina ögon inte varit sedan maj och lybien förvecklingen, utan NÄR partiet börjar ifrågasätta deras store landsfader som aldrig någonsin kommer att bli stadsminister med uttalanden, politik och "vänner" som han har.

AB AB AB  AB DN DN DN DN DN Exp Exp Exp Exp Exp SvD SvD SvD

Tokmoderaten Tre Gånger Om Böhlmark Västros Cornucopia Christian Högberg Kjellberg Karameller Hagbom Kent

onsdag 5 oktober 2011

Helan, Halvan och Syster Yster

Så stod de där och flinade. Hånflinade i Helans fall. Med en tjock bunt papper innehållande en skuggbudget som aldrig någonsin kommer att bli verklighet eftersom de inte har makt nog i riksdagen att få igenom den.

Jag får tanken att vad är det som är så illa att genomföra det 5:e jobbskatteavdraget. Tänk om man från regeringens sida hållit tyst om det fram tills budgeten redovisades. Då hade tre partier plus Sverigedemokraterna fått bråda dagar. För just nu finns det fem budgetmotioner i riksdagen, inte två. Att lägga fram en budget med det avdraget skulle kunna vara möjligt, även denna mandatperiod.

För tänk efter en liten stund. Om Syster Yster ser till att spela bort avdraget i riksdagens utskott istället för att fälla budgeten som helhet, då har man öppnat flodportarna. Tänk om nästa val blir jämt och S vinner, då kommer Högern (Alliansen plus SD om de finns kvar) att kunna förstöra alla budgetförslag från S eftersom de behöver inte vara överens om en budget, det är ju bara att förhindra vissa delar utav budgeten i utskotten. Och när S börjar klaga "vaffö gör ni på dette viset" då är det bara att hänvisa till hur jobbskatteavdraget förstördes.

Så nej, jag tror att det är mest skrammel från vänsterns sida om att stoppa jobbskatteavdraget utanför en budget, just för att man på så sätt förstör en hel budget (utan sänkningen finns det inte längre balans i budgeten och ingen vet i förväg hur mycket av budgeten som faktiskt blir verklighet) och i ett framtida val, extra val p.g.a. regeringskris eller ordinarie val, så kommer Alliansen att kunna dra upp det kortet och slå ner S långt ner i backen. Vem vill rösta på ett parti som smutsspelar så i riksdagen bara för att sabotera för motståndaren?

Tillbaka till riksdagen, Halvan ser ut som en rädd liten skolpojke som aldrig får vara med och leka med de stora grabbarna. Helan hånler journalisterna i ansiktet och bryr sig inte längre om vilka frågor de ställer, man kan bara spruta ur sig lite floskler så blir det tyst på dem. Med floskler kommer man långt, längre om man upprepar de om och om och om och om och om igen, man kommer dock milslångt bakåt om man faktiskt sätter flosklerna i praktiken.

Nej, komedin Helan och Halvan med Syster Yster är redan i full gång och jag börjar skratta lika mycket åt deras uttalanden som åt Bagdad-bob. Härligt med lite komedi i riksdagen, har jag inte sett sen Doris dansade med en annan kossa för många år sedan.



Tidningar: Exp DN SVDSvd2 Svd3
Bloggar: Anybody Tokmoderaten  Böhlmark Hagbom Berglund

söndag 2 oktober 2011

Cirkus Juholt

Så har cirkus Juholt fortsatt. Med personer som gycklaren Tommy (slänger upp allting åt alla och får se vad som landar på jorden igen), trapetskonstnären Carina Moberg (Höger, vänster, höger, vänster, shit nu lutar det för mycket.....) och som alltid med clownen Juholt som inkuppad direktör av publiken som bara kan sätta sig på den vänstra sidan av tältet, eftersom att sitta på den andra sidan någon gång, någonstans, någonsin, vore ett klassmyteri.

Ska bli väldigt roligt att få se hur deras budget ser ut när cirkusen inte har någon tillräckligt utbildad för ändamålet. Det blir väl som med alla andra saker, bara vi får makten över publiken så kan vi skita i sen hur vi faktiskt får in pengar.

Tidningar: Expr DN SvD

Bloggar: Tokmoderaten