söndag 26 augusti 2012

Sommartal, som ludden i torktumlaren

Löfvens sommartal med direkta uppfattningar från en moderat synvinkel. Vad sägs och vad sägs inte?

"Kunskap och arbete bygger Sverige" står på podiet. Resultatet av "Kunskapsskolan" ser i dagens ungdomsarbetslöshet. Unga med värdelösa eller ofullständiga utbildningar där man inte står ens i samma liga som andra länders unga. Unga med flumskolan och curlingföräldrar förväntar sig ett jobb som ger 40 000 kr i månaden för att sitta stilla och inte lyfta ett finger, annars kan de alltid få lite mindre pengar från staten och sitta hemma och inte göra någonting produktivt?

"Det är ju alliansens fel!!" ropas det? inte alls, Ungdomsarbetslösheten var 2002 12% och då var den för hög och skulle halveras till 2006. 2006 blev den 24%, fördubblad, inte halverad.

Börjar med Syrien, inte många som kan vara "emot" det han säger, det visar väl snarare på att FN och dess säkerhetsråd inte fungerar för att stoppa sådana massakrer som nu sker.

"En röst är alltid bättre än tystnad." När började han med den uppfattningen? Med sin egen politik menar jag.? För 3 minuter sen?

Och naturligtvis har Assad bara väntat på den svenska Socialdemokratiska oppositionen att ryta till, för att han ska ge upp omedelbart.

"Kunskapstörstande ungdomar" ?????

Klagar på borgerlighetens agerande, för 20 år sen. underbart aktuellt. Eller pratade han om de senaste 4 åren? Och hyllar socialdemokraternas arbete?

Arbetslösheten ökar, eftersom de internationella företagen har sagt upp folk då omvärlden är i extrem kris. Varför flyr de? För dyra arbetare? För höga skatter?

100% av alla studerande MÅSTE INTE ha högskolebehörighet. Ska vi importera alla personer som ska göra de där "låga" jobben så kan vi riktigta svenskar göra bara de där jobben som måste ha 4 års högskoleerfarenhet? Alla kan inte utbilda sig i oändlighet.

15 min in och inte 1 löfte eller åtgärder. Bara generella upprepningar, och klagomål på regeringen och moderaterna.

Han accepterar förbifart stockholm, den kan verkligen inte MP gilla.

En till lögn om ungdomsarbetslösheten, se här Juli 2005 25.2% säsongsrensad arbetslöshet efter 4 år av obruten högkonjunktur, Juli 2012 22,6%, efter 4 år av totalt internationellt finansiellt kaos där samma arbetslöshet har ökat i många andra länder.

Hur stärker man lärarna? Högre löner? Mer utbildning? Fler lärare?

Så ska unga utan erfarenhet ska kunna få samma lön som de som arbetat i 30 år? Om den som är ung, utan erfarenhet, kan få den med lägre lön, så får de erfarenhet OCH högre lön med den. Ingen vill betala för en oerfaren anställd om man får en mycket erfaren för samma pris. 20 000 praktikplatser på ett år är en omöjlighet, fråga arbetsförmedlingen.

Infrastruktur och forskning. Exakt det som finansministern sa skulle focuseras pengar till i höstbudgeten. Lite för sent att skrika om det, tyvärr.

Innovationspolitiska rådet igen, lika luddigt som tidigare. Om man skulle ha ett sådant råd, med alla de områden som Löfven säger, skulle kosta oss många miljarder, om ÅRET.

Slopad andra sjuklöne vecka, kostar 1,5 miljarder om året. För en åtgärd som inte alls är så viktig del. Det största problemet är att anställa en person kostar nära på 100% mer för företaget, än vad arbetaren får i fickan.

Löfven har verklighen inte gjort vänsteranhängarna att jubla massivt.

Jag är fortfarande lika frågande vad S vill. Jobb, infrastruktur, forskning, ekologi, utbildning. Luddigare tal kan man bara hitta om man har haft en miniräknare i torktumlaren.


SvD1, SvD2, SvD3, AB1, AB2, DN

Bloggar: Fnordspotting