lördag 4 juni 2011

"Alla andra ljuger, aldrig jag" Juholt

Jag har en mycket stor respekt för NATO, en av världens idag största arméer tillgänglig. Man sätter dessutom inte en obetydlig person vid styret för en sådan organisation. Anders Fogh Rasmussen har hanterat Libyen frågan bra och försökt balansera olika länders villiga stridskrafter för att få ett snabbt slut på kriget (en död Khadaffi) med få civila dödsoffer (det finns alltid civila offer i krig, men hur många i detta fall låter jag vara osagt då båda sidors siffror inte kan stämma) .


Men tydligen så vet Håkan Juholt bättre. Trots ett personligt brev direkt från Rasmussen till Reinfelt om att Jas planen behövs både spana och om möjligt bomba, i mer än de 90 dagar som Sverige utlovade från början, så anser Juholt att man inte ska citat "tro att det där brevet är vad NATO efterfrågar" slutcitat.


Hur kan man ha suttit och handlagt försvarsfrågor så länge som han, och sedan anse att vad en ledare för en organisation vill, inte har någonting som helst med vad organisationen faktiskt vill? Dock skulle detta förklara väldigt mycket om hur Juholt jobbar med Socialdemokraterna. Det Juholt säger och tycker behöver inte nödvändigtvis överhuvudtaget vara det som Socialdemokraterna vill.


Artiklar: Expressen  Svd
Bloggar: Staffan Danielsson