lördag 14 maj 2011

IT-titti och den moderna världen

Bättre sent än aldrig, men man kan verkligen inte säga att Monica Greens uttalande var särskilt väl eftertänkt.

Jag förstår hela hennes anledning till att göra det, alltför många svenskar kan idag inte använda den teknik som alltfler behöver kunna för att uträtta normala ärenden (betala räkningar, deklarera m.m.). Men det största problemet är att hon uttalar sig på ett sätt som gör att hon inte blir tagen på allvar, och det är en katastrof för en påtänkt framtida IT-minister. 

Detta eftersom S försöker komma med lösningar på vissa problem runt om i landet, men det är fullständigt omöjligt att få fram någonting när ett sådant här uttalande har så mycket större negativ sprängkraft än någonting politiskt.

Att sedan Juholt (skrattar lite inombords när "Juholt" inte finns med i rättstavningsprogrammet och den föreslår "Julhot") utnämner henne till trots hennes bakgrund med klavertramp som "Ok med syskonsex" och det underbara uttalandet om "Smartphones till hemlösa".

Jag kan bara ta den här utnämningen på två sätt.

1. Juholt har ingen anställd som kan göra bakgrundskontrollerna  av de personer han anställer och när de väl är anställda har de fria tyglar att publicera och säga precis vad de vill, hur än fel det blir med sammanhållningen mellan partiets olika delar (titta bara på hur lika Wiedelich och Juholt är i sina ekonomiska sinnen).

2. Juholt vill skapa uppmärksamheten, kosta vad det kosta vill. Detta är en mer sannolik förklaring eftersom han inte ens brydde sig om att ta upp (innan tidningarna gjorde det åt honom) hur hans kulbo hade kul med någon annans pengar. Sådan fru, sådan man?

Varenda person Juholt har samarbetat med hittills har lyckats klampa i klaveret fruktansvärt fort. Carin "Butlers i tunnelbanan" Jämtin som sekreterare. Tommy "Ser så rädd ut att han ser ut att kissa på sig" Wiedelich, och nu Monica "It-Titti/Smartphones" Green. 

Tycker det ser ganska grönt ut för Alliansen inför valet 2014.

Länkar: DN, Expr, SvD

Inga kommentarer: