måndag 6 juni 2011

"Vi har varit konsekventa"

Har tittat på Juholt i Agenda och han slingrar sig värre än en orm på hal is.

"Vi har varit konsekventa" är kommentaren på hur Socialdemokraterna har varit under Libyien insatsen. Om han tycker att det här har varit konsekvent, hur tusan kommer han att kunna argumentera för någonting annat som har med utrikes eller inrikes politik att göra.

"Visst sa vi att det skulle vara bra med gratis musikskola till alla barn, men vad vi menade var att vi ska ge lite extra pengar till kommunerna så KAN de använda de pengarna till musikskola eller någonting annat som kommunen behöver" Lika konsekvent argumentation där.

Eller "Jadå, vi sa visserligen att fastighetsskatten skulle ses över och vi har gjort det nu och tycker att den ska införas precis så som den fungerade under 90-talet." eller "skatterna kan behöva omplaneras och vår omplanering gav en skattehöjning för alla arbetare med runt 10-15 %, och det ska de vara glada över."

Om någonting är viktigt för en politiker så är det att vara konsekvent. Det är därför man aldrig får höra en politiker *Jag hade fel* för den politikern är borta för alltid. Juholt hade fel, S hade ett stort fel när man i slutet av april och på första maj sade att man skulle "avsluta insatsen" efter de tre månaderna. Hade man bara hållit käften och väntat på att se om hur NATO behöver de svenska planen och först DÄREFTER komma med sina krav på andra saker som ska uppfyllas för att planen ska få vara kvar så hade inte förlorat i anseende (man hade då inte tekniskt eller praktiskt ljugit) men man hade fortfarande kunnat få igenom sina krav.

Jag tror att uttalanden som "Drogade Barnsoldater" och nu "Vi har varit konsekventa" kommer att förfölja Juholt lika mycket som Toblerone förföljde Sahlin och kossan Doris följde Persson. Frågan för mig är inte längre OM Juholt avgår, utan om han gör det FÖRE eller EFTER valet 2014, men han visar på stelbenheten hos det Socialdemokratiska arbetarpartiet som inte kan få tag på en bättre ledare än så.

Artiklar: DN Exp Exp Exp SvD AB

Bloggar: Böhlmark Högberg Böhlmark Chefsingenjören Tokmoderaten

Inga kommentarer: